Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника

>

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић разговарао са делегацијом Амбасаде Турске у ЦГ на челу са амбасадорком Сонгул Озан

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић разговарао са делегацијом Амбасаде Турске у ЦГ на челу са амбасадорком Сонгул Озан
Датум објаве: 04.09.2019 14:18 | Аутор: Кабинет потпредсједника Владе за регионални развој

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе Рафет Хусовић разговарао је данас са делегацијом Амбасаде Републике Турске коју је предводила амбасадорка Њ.Е. Сонгул Озан.

Потпредсједник Хусовић се захвалио на посјети и посебно на односу амбасаде на челу са амбасадорком Озан у унапређивању сарадње између Црне Горе и Турске.

“Веома смо задовољни интезитетом сарадње државе Црне Горе са државом Турском. Наши партнерски односи су за резултат имали значајну сарадњу у свим областима а посбно области економије, културе, образовања и здраства. Свједоци смо да свакодневно имао нове инвеститоре из Турске и то нас посебно радује” – казао је Хусовић.

Амбасадорка Озан је захвалила на топлом пријему и захвалила на искреној и пријатељској подршци у успостављању добрих односе између двије државе.

“Очекујемо да ће Црна Гора постати прва наредна чланица Европске уније, чиме се поспјешује велико интересовање инвеститора из Турске. Иако је већ присутан завидан ниво капитала из Турске у Црној Гори, очекујемо да се тај ниво значајно повећати у наредном периоду” – истакла је Озан.

Састанку су присуствовали и Бледа Кацар – замјеник амбасадора, Цетин Цем Бирсаy – први секретар амбасаде, Озгур Килиц – савјетник за унутрашње послове амбасаде, Дерyа Коц – савјетник за трговинске амбасаде, Гултен Бегун Туц – други секретар амбасаде, као и савјетници потпредсједника Владе за регионални развоја Адмир Адровић, Мирсад Нурковић, Мирсад Аземовић и Амер Нокић.

Кабинет потпредсједника Владе за регионални развој