Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika

>

Njemci zainteresovani za ulaganje u Ulcinj

Njemci zainteresovani za ulaganje u Ulcinj
Datum objave: 10.09.2019 13:16 | Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović, primio je 09. septembra 2019. godine, delegaciju Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i spoljnu trgovinu iz Njemačke - Bundesverband für Wirtschaftsförderung und Außenwirtschaft (BWA), na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Mihaelom Šumanom (Michael Schuman). Tokom razgovora bilo je prije svega riječi o turističkim razvojnim potencijalima Crne Gore sa posebnim akcentom na Ulcinj, za koju destinaciju su njemački gosti iskazali veliko interesovanje.

Prilikom razgovora potpredsjednik Husović je upoznao goste sa aktuelnostima u radu Vlade, investicijama i aktivnostima u turističkoj i drugim granama privrede, kao i potencijalnim mogućnostima za ulaganje na ovom području, te iskazao zadovoljstvo da se sve više za ulaganja u našoj državi interesuju i privrednici iz Njemačke, što je ujedno i pokazatelj da privrednici Njemačke i Evropske unije prepoznaju Crnu Goru kao destinaciju za razvoj svojih biznis ideja.

Gospodin Šuman je u svom izlaganju predstavio organizaciju na čijem je čelu i upoznao potpredsjednika Vlade sa njihovim aktivnostima i planovima da u narednom periodu budu što prisutniji u Crnoj Gori.
 
BWA je, kako je kazao Šuman, ekskluzivna, neprofitna poslovna asocijacija, isključivo finansirana od strane 1300 kompanija, članica ili partnera koji su u raznim projektima podržani od strane BWA. Savezna kancelarija asocijacije se nalazi u Berlinu, te iza sebe imaju već mnogo završenih projekata u više od 70 zemalja širom svijeta.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE