Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika

>

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović primio ambasadora Republike Srbije u CG Vladimira Božovića

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović primio ambasadora Republike Srbije u CG Vladimira Božovića
Datum objave: 06.03.2020 14:23 | Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA REGIONALNI RAZVOJ

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović razgovarao je sa novoimenovanim abasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem.

Potpredsjednik Husović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Božoviću i uspješan rad tokom svog mandata u Crnoj Gori. Husović je iskazao punu spremnost za saradnju u cilju unapređenja odnosa dvije države, koje su inače najbliže i najupućenije jedna na drugu, na svim nivoima, naročito na ekonomskom i privrednom.

Ambasador Božović se zahvalio na prijemu i srdačnoj dobrodošlici i kazao je da je veoma počastvovan što ima mogućnost da obavlja funkciju ambasadora u državi iz koje potiče i u kojoj je rođen, ali ga to dodatno obavezuje i čini odgovornim da bude spona i most građenja najboljih mogućih odnosa između dvije države. Ambasador se saglasio da su Crna Gora i Srbija države koje su najviše upućene jedna na drugu i da se mora raditi na iskorišćavanju svih kapaciteta i resursa koji će doprinijeti prevashodno boljoj ekonomskoj, ali svakako i političkoj i kulturnoj saradnji.

Sagovornici su se saglasili da se aktuelna situacija u Crnoj Gori može jedino riješiti dijalogom i pozivaju sve strane na inteziviranje istog u cilju postizanja dogovora na dobrobit svih građana Crne Gore i prevazilaženje trenutnih tenzija koje opterećuju odnose Crne Gore i Srbije.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE ZA REGIONALNI RAZVOJ