Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника

>

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић примио амбасадора Републике Србије у ЦГ Владимира Божовића

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић примио амбасадора Републике Србије у ЦГ Владимира Божовића
Датум објаве: 06.03.2020 14:23 | Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе Црне Горе Рафет Хусовић разговарао је са новоименованим абасадором Републике Србије у Црној Гори Владимиром Божовићем.

Потпредсједник Хусовић је пожелио добродошлицу амбасадору Божовићу и успјешан рад током свог мандата у Црној Гори. Хусовић је исказао пуну спремност за сарадњу у циљу унапређења односа двије државе, које су иначе најближе и најупућеније једна на другу, на свим нивоима, нарочито на економском и привредном.

Амбасадор Божовић се захвалио на пријему и срдачној добродошлици и казао је да је веома почаствован што има могућност да обавља функцију амбасадора у држави из које потиче и у којој је рођен, али га то додатно обавезује и чини одговорним да буде спона и мост грађења најбољих могућих односа између двије државе. Амбасадор се сагласио да су Црна Гора и Србија државе које су највише упућене једна на другу и да се мора радити на искоришћавању свих капацитета и ресурса који ће допринијети превасходно бољој економској, али свакако и политичкој и културној сарадњи.

Саговорници су се сагласили да се актуелна ситуација у Црној Гори може једино ријешити дијалогом и позивају све стране на интезивирање истог у циљу постизања договора на добробит свих грађана Црне Горе и превазилажење тренутних тензија које оптерећују односе Црне Горе и Србије.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ